

צו ירושה
לאחר פטירתו של אדם, יש להסדיר את אשר ייעשה ברכושו לאחר הפטירה. אם המנוח/ה הותיר/ה צוואה – יש לקיים את הצוואה (להעניק לה תוקף משפטי ומחייב) באמצעות “צו קיום צוואה” שניתן ע”י רשם הירושה או ע”י בית המשפט.
אם המנוח/ה לא הותיר/ה צוואה כלשהי – יש להגיש בקשה למתן “צו ירושה” ע”ש המנוח/ה, ובמסגרת זו נקבעים יורשי המנוח/ה וחלקו (מנה) של כל אחד מהם בעיזבון.
לעיתים מתעוררים מצבי ביניים, בהם ישנה צוואה המתייחסת רק לחלק מן הרכוש הכלול בעיזבון המנוח/ה, ובמקרים שכאלה יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה, ביחד עם בקשה למתן צו ירושה.
לעתים יש צורך להגיש התנגדות לבקשות שמוגשות לרשם הירושה: לדוגמא, אם אחד מן היורשים סבור שהצוואה לוקה בפגמים מסוימים או אם אדם מחזיק בצוואה ו/או במידה שלא צוין בבקשה שהוגשה לרשם הירושה. ע”פ החוק, במקרה שמוגשת התנגדות לבקשה שהוגשה לרשם הירושה – ההליך עובר להכרעת בית המשפט.
כך או כך, את התהליך מתחילים במשרדי רשם הירושה של משרד המשפטים. חשוב מאוד לקבל ליווי מקצועי בכל הקשור לפרוצדורות הרלוונטיות, בעיקר כדי שהתהליך יוכל לעבור במהירות וביעילות.
משרדנו מעניק סיוע מקצועי בהליכי צו ירושה וצו קיום צוואה, לרבות בהתנגדויות להליכים כאלה.
לפרטים ולייעוץ השאירו פרטים ונחזור בהקדם:
לקריאה נוספת


עורך דין יוסי הרשקוביץ במאקו: “רצוי לעשות בדיקות בלשכות רישום מקרקעין”
דמיינו שאתם מקבלים שיחת טלפון באמצע החיים, המבשרת לכם כי אתם יורשיה החוקיים של קרקע על סף הפשרה לבנייה בישראל? הנטייה הראשונית של מרביתנו היא


צוואה בעל פה (צוואת ״שכיב מרע״)
סעיף 23 לחוק הירושה מאפשר עקרונית צוואה בדרך של צוואה בעל פה, אולם הוא הנסיבות לכך הן יחסית ייחודיות: מדובר באדם הנמצא על ערש דווי,


צפו בסרטון: יוסי הרשקוביץ על השפעה בלתי הוגנת בצוואה
בדיונים של סכסוכי ירושה, לעתים מועלית טענה של השפעה בלתי הוגנת בצוואה. הכוונה היא שהמנוח אמנם הורה בצוואתו להוריש לנהנה זכויות לרכוש וכדומה, אך יש